Нападателят на Манчестър Юнайтед Кристиано Роналдо заяви, че е бил близо до подпис с градския съперник Манчестър Сити през лятото на миналата година, но сър Алекс Фъргюсън го е разубедил.

Роналдо и Фъргюсън бяха движещата сила в един от най-успешните отбори на "червените дяволи" в периода 2003-2009 година. След това Роналдо премина в Реал Мадрид, Фъргюсън се оттегли от мениджърската роля през 2013 година, но през 2021-ва убеди Роналдо да се завърне на "Олд Трафорд", напускайки Ювентус.

"Честно казано бях много близо. Това е тема, по която се говори много и преди две седмици самият мениджър на Манчестър Сити Пеп Гуардиола каза, че са работили здраво върху този трансфер", каза Роналдо пред британския журналист Пиърс Морган.

"Но както знаете, аз имам история с Манчестър Юнайтед. Моето сърце, чувствата, които изпитвам... това направи разлика. И, разбира се, сър Алекс Фъргюсън. Бях изненадан от него, но взех съзнателно решение. Сърцето ми говореше силно в този момент. Намесата на сър Алекс ми помогна да прочистя и съзнанието си", обясни Роналдо.

"Говорих със сър Алекс и той ми каза: "за теб ще бъде невъзможно да отидеш в Манчестър Сити". Тогава аз се съгласих и взех решение, което бе добро", добави Роналдо.

В интервюто пред Морган, последната част от което ще излезе тази вечер, Роналдо заяви, че се чувства предаден от Манчестър Юнайтед.