Манчестър Юнайтед е на път да „върже“ големия си талант Алехандро Гарначо, като му вдигне десет пъти повече заплатата. Според „Сън“ „Червените дяволи“ са готови да предложат 50 000 паунда седмично на 18-годишната аржентинска сензация. Освен това крилото ще остане в клуба до 2024 г.

Гарначо направи фурор с игрите си този сезон и вече предизвика интереса на испанските грандове Реал Мадрид и Барселона. Мениджърът на Юнайтед Ерик тен Хаг обаче е категоричен, че иска да има младока в състава си.

В момента аржентинецът прибира по 5 000 паунда на седмица, плюс бонуси. Гарначо вече се превръща и в любимец на феновете и неслучайно беше избран за играч на месеца, като спечели 2/3 от гласовете.

Аржентинецът бе привлечен на „Олд Трафорд“ от Атлетико Мадрид през лятото на 2021 година срещу само 420 000 паунда. В последния месец той донесе победите на Юнайтед над Реал Сосиедад и Фулъм.

Роденият в Мадрид играч има три мача за националния отбор на Испания до 18 години, но след това избра да се състезава за Аржентина – родината на майка си. В тима до 20 години на Аржентина крилото изигра 5 мача и вкара 4 гола и дори имаше слухове, че ще бъде повикан в първия отбор за Световното първенство в Катар.