В рамките на часове днес големите мечти на някои фенове на Манчестър Юнайтед се сбъднаха напълно. Първо от клуба обявиха, че се разделят с Кристияно Роналдо, а след това излезе информация, че собствениците от фамилия Глейзър са се свързали с банки, за да задействат продажбата на клуба. Големите информационни сайтове в Англия обявиха, че еврейската фамилия, която държи клуба вече повече от 15 години иска да го продаде.

Официална информация от Манчестър Юнайтед няма, но се твърди, че Малкълм Глейзър, който купи Червените дяволи през 2005 г. за 790 млн. паунда е потърсил банки, за уреждането на продажба.

17-те години на семейство Глейзър минаха под знака на сериозни протести на феновете. Още през 2005 г. част от запалянковците се отделиха и дори си създадоха собствен клуб - ФК Юнайтед ъф Манчестър.

Манчестър Юнайтед не е печелил титлата в Англия откакто сър Алекс Фъргюсън се пенсионира през 2013 г. В последните години Червените дяволи не могат да конкурират големите си съперници Манчестър Сити и Ливърпул на футболния терен.

Миналият май мача на Юнайтед с Ливърпул на "Олд Трафорд" бе отменен заради организиран протест на феновете срещу собствениците. Интересното е, че и Ливърпул е в процес на продажба и то от съвсем скоро. Преди по-малко от месец Фенуей Спортс Груп, която държи Ливърпул обяви, че търси купувач. По-рано тази година Челси бе продаден от Роман Абрамович за 2,5 млрд. паунда.

Продажбата на Манчестър Юнайтед обаче ще е още по-голяма. Червените дяволи са един от най-големите клубове в света. Вероятна цена не се назовава, но според слухове може да надхвърли 3 млрд. паунда.