Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик Тен Хаг обвини Кристиано Роналдо в предателство и нечестност след начина, по който звездата поиска да напусне и в крайна сметка се раздели с клуба по взаимно съгласие след скандално интервю миналия месец. 

Босът на Червените дяволи заяви, че португалецът му е забил нож в гърба, след като до излизането на интервюто в нито един момент не му е казал, че не е щастлив и иска да напусне. 

„През лятото говорихме веднъж и той ми каза: Ще ти кажа до седмица, дали ще остана. Впоследствие дойде и обяви: Искам да бъда тук. До интервюто пред Пиърс Морган нито веднъж не чух нещо друго и нито веднъж той не обяви, че иска да си тръгне“ заяви Тен Хаг от базата на Юнайтед в Испания, където отборът е на лагер. 

„Подобно интервю като неговото няма как да бъде прието от един клуб. Ясно е, че ще има последствия и той е бил наясно с това. При създалата се ситуация бе ясно, че трябва да си тръгне. Нямаше нужда изобщо да обсъждаме въпроса с ръководството“ добави той. 

„Мисля, че действах честно, отворено и откровено към него. Говорихме за моята визия, така че сега нямам проблем да говоря отново с него. Не мисля обаче, че имам какво да му кажа. В крайна сметка аз исках той да бъде при нас от самото начало, но той поиска да напусне. Когато един играч не иска да бъде част от отбора, трябва да си тръгне. Роналдо не искаше да бъде част от бъдещето на Юнайтед, така че  ние продължаваме напред без него. Той просто избра да се разделим. Предпочитах нещата да бъдат различни, но той предпочете другия начин. Мисля, че направих всичко, за да го интегрирам в състава“ каза още Тен Хаг.