Манчестър Юнайтед изненадващо проучва възможността за привличането на нидерландския нападател  на Бърнли Ваут Вегхорст, твърди „Скай Спортс”. 

Червените дяволи търсят нападател след раздялата с Кристиано Роналдо и според информациите вече са се свързали с лидера в Чемпиъншип, за да разберат дали подобна сделка е възможна. 

Вегхорст пристигна в Англия в края на януари 2022, но бе пратен в Бешикташ под  наем през лятото, след като Бърнли изпадна от Висшата лига. 

Понастоящем, високият 197 см. Футболист остава в Турция и за да се стигне до евентуалното му преминаване в Юнайтед, и Бърнли, и Бешкташ трябва да са съгласни наемът му да бъде прекратен. 

На световното първенство в Катар Вегхорст вкара един от най-драматичните голове в историята на Мондиалите, когато изравни в 101-ата минута за 2:2 срещу Аржентина в 1/4финалите. Преди това нападателят се бе разписал и за 1:2, а отборът му в крайна сметка отпадна с дузпи. 

На „Олд Трафорд” явно идеята е да се закърпи положението до лятото, когато ще се търси дългосрочно решение за нападението, а и опциите ще бъдат доста повече. Ерик тен Хаг обаче явно търси висок атакуващ футболист, след като се говореше, че Юнайтед се интересува и от Саша Калайджич, който премина в Уулвърхемптън.