Изпадналият в немилост в Манчестър Юнайтед Хари Магуайър е пред трансфер в Астън Вила, обяви журналистът Анил Кандола от сайта „Токспорт” в късния следобед в неделя. 

Английският национал е забелязан в бар-ресторант в близост до тренировъчната база на бирмингамци заедно с агента си, което веднага разбуни духовете и накара букмейкърите да свалят значително коефициента за потенциално негово преминаване във Вила. Следват Тотнъм, Челси и Лестър като потенциални варианти. 

Футболистът започна едва в 4 мача като титуляр от началото на сезона и очевидно мениджърът Ерик тен Хаг не е доволен от изявите му. 

В последните мачове от първенството дори Люк Шоу е предпочетен на неговата позиция в центъра на защитата, което се твърди, че е ядосало още повече Магуайър. 

Бранителят започнал да се оглежда за отбор, в който да премине, а във Вила имат нужда от централен защитник след контузията на Диего Карлос в началото на кампанията. 

Засега трансферната сума не е ясна, но Юнайтед със сигурност ще го продаде на сериозна загуба, след като през 2019-а го привлече за 80 милиона паунда от Лестър. 

Впоследствие обаче се появиха информации, че Магуайър просто е играл голф на местно игрище и няма нищо вярно в слуховете, които го свързват с Вила.