Манчестър Юнайтед все пак не успя да картотекира Вут Вегхорст за предстоящия суперсблъсък срещу Манчестър Сити в събота, но все пак мениджърът Ерик тен Хаг потвърди, че сънародникът му се приближава до „Олд Трафорд”, а късно в петък вечерта сделката бе потвърдена официално. 

Футболистът идва под наем до края на сезона, след като Червените дяволи се съгласиха да платят на Бешикташ 2,5 милиона паунда, за да бъде прекратен договора за наем на нападателя в турския клуб. Бърнли получава още 2,6 милиона

"За мен е привилегия, че идвам в Манчестър Юнайтед. Чувството да нося този екип е фантастично. Прогреса на Юнайтед напоследък е видим и нямам търпение да дам своя принос в постигането на целите на клуба. Мога да обещая, че ще дам всичко за отбора, докато съм тук" заяви Вегхорст. 

В събота той ще гледа от трибуните дербито със Сити, а ще има възможност за дебют следващата сряда, когато е двубоят срещу Кристъл Палас. 

"Вут има отлично статистика в няколко европейски първенства и ще донесе различно измерение на отбора ни. Ние обаче бяхме привлечени и от силния му характер и отдадеността му към футбола" заяви футболният директор на Юнайтед Джон Мъртоу.