Манчестър Юнайтед е заслужавал да загуби от Арсенал, призна защитникът Люк Шоу след поражението с 2:3 в Северен Лондон, което сякаш ликвидира и минималните шансове на тима да се намеси в битката за титлата. 

Тимът от „Олд Трафорд“ изигра добро първо полувреме, но след почивката допусна да бъде притиснат много сериозно и макар и да изравни при 2:2, получи късен гол, който го прати на четвърто място в подреждането. 

„Може би с играта си след почивката заслужавахме да загубим. Бяхме пасивни и оставихме съперника да контролира двубоя, макар че да получим толкова късен гол е наистина страшно разочароващо“ заяви Шоу. 

„Знаехме, че противникът е силен тим, но не спряхме да се борим до последната секунда. В такива мачове трябва да си пределно концентриран през цялото време, защото ако и за миг загубиш фокуса си ще получиш попадение“ добави той. 

„В началото имахме контрол върху мача, защото отнемахме топката високо по терена и това ги притесняваше, като именно така стигнахме до първия гол. След почивката обаче, се прибрахме твърде близо до вратата си и Арсенал започна да създава положение след положение. Когато това стане винаги има шанс да получиш гол“ каза още Шоу. 

Ако Юнайтед бе спечелил срещу Кристъл Палас (1:1) и сега бе взел поне точка от Арсенал, щеше да бъде само на 5 от Артилеристите, но в момента е на 11 от лондончани.