Манчестър Юнайтед прегази Нотингам Форест в първи 1/2-финален мач от купата на Лигата.

"Червените дяволи" биха 3:0 като гост и очакват протоколен реванш, който е на техния "Олд Трафорд" след седмица, за да официализират класирането си за финала.

Първи гол с екипа на Юнайтед вкара новото попълнение Ваут Вегхорст.

Мениджърът Ерик тен Хаг направи едва три промени в сравнение с предния мач на тима. На мястото на защитниците Рафаел Варан и Люк Шоу от първата минута стартираха Виктор Линдельоф и Тайрел Маласия. Вместо Скок Мактоминей пък титуляр е Каземиро, който бе наказан за мача от уикенда срещу Арсенал.


"Червените дяволи" откриха рано-рано. Рашфорд бе точен в 6-ата мин.

Форест опита да пресира Юнайтед в собствената им половина. С хитър пас Каземиро намери Рашфорд на тъча. Английският национал тръгна от собствената си половина с топка в краката.

Крилото мина като на парад през двама бранители на домакините, след което навлезе в наказателното поле и прати топката в близкия ъгъл на вратаря.


В следващата атака Антони получи на крилото, бутна си топката навътре и стреля с фалцов удар, но шутът му мина на метър встрани от врата.

Гол на Форест бе отменен в 23-ата мин. Нападателят на едновремешния английски гранд Сам Стъридж завърши невероятна контраатака, но се оказа, че с малко е бил зад гърба на отбраната на "червените дяволи".

Де Хея спаси Юнайтед в 26-ата мин. Испанският страж отрази бомбен шут на Густаво Скарпа.

Форест започна да поглежда все повече към вратата на червените дяволи.

Каземиро сбърка в центъра на терена и играчите на Нотигам отнеха. Топката стигна до Бренън Джонсън. Офанзивният футболист излъга двама бранители на Юнайтед, след което стреля, но топката профуча над вратата на Де Хея.

Играчите на Тен Хаг моментално отговориха. Антони бе изведен очи в очи със стража на Форест, но бразилецът стреля право в тялото на вратаря.

Вегхорст откри головата си сметка с екипа на Юнайтед. Нидерландският нападател отблизо направи резултата 2:0 в края на първата част.

Каземиро пое около центъра и напредна. Бразилецът видя сънародника си Антони, който стреля мощно. Ударът му бе отразен от Уейн Хенеси, но топката попадна на крака на Вегхорст, който нямаше проблеми да наниже мрежата на Форест.

Удар на Кристиан Ериксен разстресе гредата в 54-ата мин. Датският халф стреля от движение, но топката кацна върху рамката на вратата на Форест.


Морган Гибс-Уайт пропиля добро положение. Играчът на Форест се озова на стрелкова позиция, но шутът му излетя в аут.

В последната 1/3 от двубоя Юнайтед задържаха умело топката и не позволяваха на домакините да организират опасни атаки към вратата на Де Хея.

Тен Хаг пусна в игра младите таланти Гарначо и Пелистера, за да трупат игрови минути. Двамата се отличиха с няколко добри отигравания.


В самия край на срещата Бруно Фернандеш довърши Форест. Капитанът на "червените дяволи" разстреля Хенеси със силен шут от границата на наказателното поле.

 

Нотингам Форест - Манчестър Юнайтед 0:3

Голмайстори: 0:1 Рашфорд (6); 0:2 Вегхорст (45); 0:3 Фернандеш (88)

Стартови състави:

Нотингам Форест: Уейн Хенеси, Ренан Лоди, Скот МакКена, Джо Уоръл, Серж Орие, Ремо Фройлер, Данило, Морган Гибс-Уайт, Густаво Скарпа, Сам Стъридж, Бренън Джонсън

Манчестър Юнайтед: Давид де Хеа, Тайрел Маласия, Лисандро Мартинес, Виктор Линдельоф, Аарън Уан-Бисака, Каземиро, Кристиан Ериксен, Бруно Фернандеш, Антони, Маркъс Рашфорд, Ваут Вегхорст