Манчестър Юнайтед се класира за 10-и път в своята история на финал за Купата на Лигата. Червените дяволи победиха с 2:0 в реванша Нотингам Форест и с общ резултат 5:0 отиват в битката за трофея. Там съперник на „Уембли“ ще е Нюкасъл. Мачът е на 26 февруари. Това е трета победа за Юнайтед над Форест този сезон, след два успеха с по 3:0 за първенството и в първия мач.

Манчестър Юнайтед спечели първия полуфинал с Нотингам с 3:0, а след спокойната победа над Рединг с 3:1 за ФА Къп през уикенда, беше уверен в класирането на финала, където вече чакаше Нюкасъл. Червените дяволи загубиха само веднъж в последните 12 мача – 2:3 от лидера във Висшата лига Арсенал.

Ерик Тен Хааг заложи на Том Хийтън на вратата и Антъни и Гарначо по двата фланга. Рашфорд остана на резервната скамейка.

Още от началото Юнайтед натисна. В 15-ата минута бе първата им възможност. Бруно Фернандес изведе Люк Шоу в добра позиция, но защитата на Нотингам се справи. Само 2 минути след това Антъни се измъкна и опита удар в далечния ъгъл, но нямаше достатъчно сила и Хенеси спаси.

Стражът на Нотингам се намеси и в 29-ата минута, когато центриране на Люк Шоу стигна до Каземиро, но опита на бразилеца бе избит с крак от Хенеси.

Три минути преди почивката Нотингам изпусна златен шанс да открие. Еманюел Дейвис получи хубаво подаване и шутира веднага, но топката се удари в съотборника му Съридж.

Юнайтед можеше да води на полувремето, но удар на Вегхорст с глава, срещна гредата.

След почивката картината не се промени. Юнайтед нападаше, а Нотингам се защитаваше. Имаше няколко претенции за дузпа от домакините. При една от тях ВАР подмина очевадна дузпа срещу Вегхорст.

В 65-ата минута Тен Хааг направи тройна смяна. В игра за първи път от септември насам се появи Джейдън Санчо. На терена влязоха още Марсиал и Рашфорд.

Именно последните двама изработиха първия гол. Бърза контра завърши с пас на Рашфорд към Марсиал, който отклони топката в ъгъла.

Само 3 минути след това, Рашфорд изработи и втория гол. Прекрасен пас на Фернандес бе свален от Рашфорд за Фред, който от 2 метра на празна врата, просто засече топката в мрежата. Бразилецът се разписва във втори пореден мач, след като вкара и на Рединг.

Последният голям шанс в мача бе пред Нотингам, но хубав удар на Данило бе избит от вратаря, а Съридж не се справи с добавката.