Финалът за Купата на Лигата на Англия между Манчестър Юнайтед и Нюкасъл Юнайтед на 26 февруари ще има обезопасени зони за правостоящи, което ще се случи за първи път от 35 години във финал на футболен турнир в страната, съобщиха от Английската футболна лига.

Срещата ще се играе на стадион "Уембли", който побира 90 000 зрители, като за мача зад двете врати ще бъдат обособени по 867 места за правостоящи.

Стадионите в  Англия  само със седящи места в последните 30-ина години, след като привържениците на Ливърпул бяха смазани в препълнени сектори на стадион Хилсбъро през 1989 година, което доведе до 97 смъртни случая.

"В тези зони на феновете е позволено да стоят за мачове в определени пространства зад преграда, която ги предпазва от падане напред. Във всички други части на стадиона привържениците трябва да останат седнали", се казва в изявление на Футболната лига.

Решението е взето след пробен период, при което клубове като Кардиф Сити, Челси, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед и Тотнъм осигуриха правостоящи зони за феновете.

Снимка: БГНЕС