Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг заяви, че новото попълнение Марсел Забитцер може да вземе участие в предстоящия мач срещу Кристъл Палас от Висшата лига в събота.

Полузащитникът, който се присъедини към „червените дяволи“ от германския Байерн Мюнхен под наем е готов за игра, пише агенция „Ройтерс“.

„Той направи само една тренировка с нас засега, но се вижда, че е в добра физическа форма. Не съм и очаквал друго предвид това, че идва от Байерн“, каза още Тен Хаг на пресконференция по-рано днес.

„Мисля, че Марсел е наистина умен състезател. Дадохме му някои насоки, но той знае какво да прави“, добави нидерландският специалист.

Ерик тен Хаг определи като добра новина за Манчестър Юнайтед това, че Рафаел Варан обяви оттеглянето си от националния отбор на Франция. „За Юнайтед това е добра новина. Невероятно е това, което той е постигнал с държавния тим на родината си, уважения за него, но сега съм щастлив, че енергията и опитът му ще бъдат посветени изцяло на клуба. Той ми каза, че планира да направи това, но не сме го обсъждали. Рафаел е достатъчно опитен, за да взима собствените си решения. Мога само да изразя уваженията си за неговата кариера до момента, но също така още доста му предстои“, каза Тен Хаг.

Треньорът не коментира информацията за отпадането на криминалните обвинения към футболиста на клуба Мейсън Грийнууд. Манчестър Юнайтед публикува изявление вчера, че ще проведе вътрешно разследване преди да направи следващата стъпка по казуса и Ерик тен Хаг повтори това, когато бе попитан за коментар.