Манчестър Юнайтед си го върна на Кристъл Палас.

"Червените дявол" изстрадаха победата 2:1 на своя "Олд Трафорд" срещу гостите от Лондон.

Преди по-малко от месец Палас спря устрема на "червените дяволи" и двата тима завършиха 1:1.

С успеха тимът на Ерик тен Хаг се изкачи на 3-о място във Висшата лига и съкрати изоставането от лидера Арсенал на 8 точки.

Резултатът бе открит от Бруно Фернандеш още в първите минути.

През втората част Рашфорд вкара поредния си гол след края на световното първенство.

В 70-ата мин. Каземиро си изкара глупав червен картон, след като тръгна да души противник.

Шлуп върна един гол за Палас в 76-ата мин. и направи последните минути горещи.


"Червените дяволи" стартираха мечтано.

Люк Шоу бе изведен на лявото крило в 5-ата мин. Бранителят опита центриране, но топката срещна ръката на Уил Хюз в наказателното поле.

Ситуацията бе много дискусионна и се наложи съдията да прегледа запис от ВАР. След няколко секунди прекарани пред монитора, реферът Андре Маритър посочо бялата точка.

Зад топката застана Бруно Фернандеш, който с техничен удар залъга стража на Палас и направи резултата 1:0.

Юнайтед опита да пречупи съперника в следващите минути.

Удар с глава на Вегхорст след корнер бе отразен със сетне усилия от стража на гостите Висенте Гуаита в 13-ата мин. Топката стигна до Рашфорд, но английскят национал не успя да прекара топката през защитниците на Палас.


Рашфорд се измъкна зад гърба на отбраната в 28-ата мин. Звездата на "червените дяволи" опита удар в близкия ъгъл, но стражът на Палас изби в корнер.

Вегхорст намери Фред в наказателното поле в 36-ата мин, но ударът на бразилския полузащитник излетя встрани от вратата.

Джефри Шлуп пробва да изненада Де Хея с шут от далечна дистанцията в 42-ата мин, но испанецът отрази изстрела.

Палас стартира по-увереното първите минути на втората част. Гостите пробваха да пресират бранителите на "червените дяволи", което ги караше да ритат топката напред. Играчите на Палас обаче така и не съумяваха да застрашат опасно вратата на Де Хея.

Рашфорд овладя на границата на наказателното поле. Крилото преодоля двама противникови състезатели и стреля, но ударът му мина над гредата на Гуаита в 55-ата мин.

Рашфорд вкара дежурния си гол през тази година. Английският национал завърши многоходова комбинация в 63-ата мин.

"Червените дяволи" разиграха с по едно докосване. Топката премина пред всички офанзивни футболисти на Юнайтед, докато не стигна до Люк Шоу. Бранителят видя съотборника си в наказателното поле, пусна му пас по земя, и той бе сбърка от няколко метра.

В 66-ата мин. на терена настана меле. Антони бе изблъскан в гръб на тъча от Джефри Шлуп.

Бразилецът падна почти на пистата, но веднага скочи и налетя на противника. Играчи на двата тима хукнаха да се разправят.

Каземиро дори хвана за гушата Уил Хюз. Дейстието му не остана скрито за ВАР, който привика рефера да прегледа ситуацията.

Маринър видя насилствено поведение от страна на бразилеца и му показа директен червен картон, докато Антони и Шлуп се разминаха с жълти.

Веднага след като останаха с човек повече, Палас натисна. Дукуре накара Де Хея да се разтегне максимално и да избие в корнер.

След ъгловия удар резултатът стана 2:1. Джефри Шлуп бе на точното място в точния момент и прати топката в мрежата на "червените дяволи" в 76-ата мин.

Голът даде криле на лондончани и натискът им се засили.

В 81-ата мин. дебют за Юнайтед направи последното ново попълнение Марсел Забицер. Австрийският национал премина в гранда под наем от Байерн (М) в последния ден от януарския трансферен прозорец.

 
Натискът на Палас не стихваше, а Ерик тен Хаг се уплаши, че лондонският клуб отново може да вземе нещо от неговия тим. Затова нидерландецът пусна в игра още 2 централни защитници - Виктор Линдельоф и Хари Магуайър.

Идеята на Тен Хаг сработи и тимът му удържа победата.

 

Манчестър Юнайтед - Кристъл Палас 2:1

Голмайстори: Бруно Фернандеш (6 -дузпа); Рашфорд (63); Шлуп (76)

Стартови състави:


Манчестър Юнайтед: Давид де Хеа, Аарън Уан-Бисака, Рафаел Варан, Лисандро Мартинес, Люк Шоу, Бруно Фернандеш, Каземиро, Фред, Антони, Вут Вегхорст, Маркъс Рашфорд

Кристъл Палас: Висенте Гуаита, Натаниел Клайн, Крис Ричардс, Марк Гуехи, Тайрик Мичъл, Шейк Дукуре, Уил Хюз, Джордан Аю, Майкъл Олисе, Джефри Шлуп, Одсон Едуард