Защитникът  на Манчестър Юнайтед бе наречен „Касапина от Амстердам“ от разгневен фен след грубата си проява срещу Патрик Бамфорд от Лийдс снощи. 

Голяма част от привържениците на футбола са категорични, че бранителят е трябвало да бъде изгонен заради действието си в края на първото полувреме. 

Тогава двамата се сблъскаха при борбата за една топка, като още първоначално Лисандро ритна съперника в брадата. След това, докато се опитваше да стане, защитникът на Юнайтед „случайно“ намери с бутоните главата на Бамфорд отново. 

ВАР прегледа ситуацията, но прецени, че случилото се е просто лошо стечение на обстоятелствата. Феновете обаче изразиха недоволството си в социалните мрежи и са категорични, че Лисандро е трябвало да бъде изгонен. 

„Мартинес – Касапина от Амстердам, се измъкна, след като на два пъти ритна Бамфорд по лицето“, „Как това не е червен картон??? Първо бутоните на Мартинес попаднаха в брадата на Бамфорд, а след това той го изрита отново. Защитникът знаеше отлично какво прави! Отвратително!“.  

„Това е едно от най-неестествените движения на крака, които съм виждал! Невереоятно е, че му се размина“ и „Какво изобщо кракът му правеше там?“ бяха само част от коментарите след инцидента. 

Двубоят завърши 2:2, но в  неделя двата тима се срещат отново, този път на терена на Лийдс и тогава Бамфорд ще има възможност за отмъщение.