Четири сериозни оферти за закупуването на Манчестър Юнайтед се очакват преди крайния срок, който е 17-ти февруари, съобщава Скай Спортс. В края на миналата година собствениците на "червените дяволи" - семейство Глейзър - признаха, че са готови да се разделят с клуба, ако получат подходящо предложение.

До момента единствено британският бизнесмен сър Джим Ратклиф открито е заявил интереса си да стане собственик на Юнайтед, но се очаква Глейзър да получат още три оферти - от Катар, Саудитска Арабия и САЩ. Към момента се счита, че Катар са фаворити в надпреварата и ще предложат най-висока сума за акциите на клуба, макар че тя ще бъде далеч от исканите от Глейзър 6 милиарда паунда. Стоковата борса в Ню Йорк оценява Манчестър Юнайтед на 3,2 млрд. паунда.

Очаква се евентуална оферта от страна на Катар да бъде посрещната остро от феновете на клуба, особено тези в Манчестър. Предимството на сър Джим Ратклиф е, че той ще бъде приет добре от феновете, а освен това работи с банковите гиганти Джей Пи Морган и Голдман Сакс, които са готови да финансират дълга на Манчестър Юнайтед, който е на стойност 660 млн. паунда.

Преди година Инвестиционният фонд на Саудитска Арабия закуби Нюкасъл, така че най-вероятно няма да бъде допуснат да вземе втори клуб от Висшата лига, докато все още не е ясно кой американски инвеститор проявява интерес към Манчестър Юнайтед.