"Рашфорд определено е един от най-добрите нападатели в Европа. Той има качествата, бях убеден в това от първия момент. Радвах се, че ще мога да работя с него и си мислех, че мога да изкарам повече от него. Той има много голям потенциал и може да играе дори по-добре".

Това заяви мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг относно голмайстора на тима Маркъс Рашфорд, който в неделя вкара първия гол за "червените дяволи" при победата над Лийдс Юнайтед с 2:0 на "Еланд Роуд".

25-годишният Рашфорд се намира в отлична форма през този сезона и особено след края на Световното първенство в Катар, като вече има 21 гола във всички турнири, включително 13 в 15 мача след Мондиал 2022.

"В началото на сезона ме попитахте дали мисля, че разполагам с нападател, който може да вкара 20 гола през сезона, и аз отговорих положително. Ако обаче сме доволни от това, головете ще спрат, защото задоволството води до мързел. Играчите трябва да се трудят всеки ден. Но докато той продължава да работи всеки ден и да бъде концентриран, да ни носи енергия и вяра, ще продължава да вкарва", допълни Тен Хаг.

За Манчестър Юнайтед предстои гостуване на Барселона в мач от Лига Европа в четвъртък, 16-ти февруари, от 19:45 часа българско време.