Скандалният футболист на Манчестър Юнайтед Мейсън Грийнууд ще става баща. Британският таблоид „Сън“ разкрива, че приятелката му Хариет Робсън е бременна.

Това е въпросната жена, която преди време го обвини в побой, заради което 21-годишният нападател беше арестуван. Наскоро всички обвинения срещу Грийнууд бяха свалени, като прокуратурата обясни това с оттеглянето на ключов свидетел.

Още тогава се появиха слухове, че английският национал и Робсън са се събрали отново като двойка, а точно дамата е въпросният ключов свидетел. След като те са решили да подновят връзката си, тя е избрала да се прекрати съдебното преследване на любимия й.

На 30 януари 2022 година талантът беше арестуван, а по-късно и обвинен в опит за изнасилване, нанасяне на телесни повреди и контролиращо и принуждаващо поведение спрямо приятелката му.

После той беше пуснат под гаранция в изчакване на процеса, който беше насрочен да започне чак на 27 ноември 2023 г. Скандалът преди година избухна, след като в социалните медии бяха публикувани снимки и видеоклипове от жена, която информира за извършено срещу нея физическо насилие.

През това време стана ясно, че Юнайтед няма да разчита на Грийнууд през настоящия сезон. Стрелецът има договор с „червените дяволи“ до 2025 г.