Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг заяви, че клубът му „стои зад трофеи“, след като „червените дяволи“ сложиха край на шестгодишна суша без трофей, надигравайки Нюкасъл с 2:0 на финала в турнира за Купата на Лигата.

Манчестърци спечелиха купата след попадение на Каземиро и дежурния гол на намиращия се в страхотна форма Маркъс Рашфорд преди почивката, а нидерландският специалист, който застана начело на тима през лятото, бе закономерно щастлив от първия си трофей като наставник на английския гранд. Това бе първа купа за Юнайтед от 2017-а насам, когато съставът триумфира в Лига Европа.

„Просто искам да печеля! Инвестирахме от началото на сезона с щаба, те свършиха невероятна работа, с играчите. Заедно с тях са и феновете ни. Има истински глад и страст за трофеи, защото Манчестър Юнайтед стои точно зад това. Рафаел Варан, Каземиро и Давид де Хеа знаят как да печелят трофеи и се нуждаеш от подобни футболисти на терена, които да насочат останалите. Те притежават манталитета на победители, които да пренесат в съблекалнята, в трудните моменти и точно това и сториха“, коментира Тен Хаг.

Колегата му начело на Нюкасъл Еди Хау призна, че отборът трябва да работи в насока подобряване на завършващия пас и удар, както и към скъсяването на разликата с останалите топ отбори във Висшата лига. „Индивидуално и колективно смятам, че се представихме добре, но просто не можахме да бъдем клинични в наказателното поле на съперника и трябва да работим върху това. Не мога да извлека позитиви от загуба, но мога от представянето ни. Играчите са отдадени и дават всичко от себе си за клуба. Съжалявам, че не успяхме да зарадваме феновете си днес. Конкуренцията, срещу която се изправяме сега, е на много високо ниво и трябва да скъсим разликата до нея. Мачовете се решават от малки детайли, така че трябва да се подобрим и да се надяваме, че ще се насладим на повече дни като този“, каза той.