Манчестър Юнайтед се класира за 1/4-финалите на ФА Къп, след като постигна трудна победа с 3:1 над Уест Хям на "Олд Трафорд".

Гостите поведоха в средата на второто полувреме чрез Мохамед Саид Банрама и играха отлично на "Олд Трафорд", но автогол на Наиф Агер четвърт час преди края преобърна развоя на събитията.

След него "Червените дяволи" се разиграха и стигнаха до успеха с попадения на Алехандро Гарначо и Фред в последните минути. 


Първото полувреме не предложи много зрелище, въпреки че Юнайтед можеше да поведе още в 6-ата минута. Тогава Марсел Забицер стреля към долния ляв ъгъл, но Алфонс Ареола направи страхотно спасяване.

После удар на Антъни излезе в аут, а удар на Алехандро Гарначо беше отразен от Ареола. В ответната атака и гостите показаха зъби, след като Томаш Соучек засече с глава, но в аут.

Но с това се изчерпа всичко най-интересно и на почивката Ерик тен Хаг взе мерки. В игра се появи Каземиро, но това не даде желания резултат. Първо Давид де Хеа показа чудесен рефлекс, след като Соучек засече центриране, но в 54-ата минута вратарят остана безпомощен.

Мохамед Саид Банрама беше изведен и изстреля перфектен удар от границата на наказателното поле в горния десен ъгъл зад вратаря за 1:0!

В 63-ата минута "Чуковете" пропуснаха да удвоят преднината си, след като Майкъл Антонио преодоля двама защитници и шутира фронтално срещу вратата, но Де Хеа направи страхотно спасяване.

След това Ареола отрази мощно изпълнение на Каземиро, а в 72-ата минута ВАР отмени гол на бразилския халф с глава заради засада. 5 минути по-късно Юнайтед все пак изравни. След изпълнение на корнер Наиф Агер не се разбра с вратаря и с глава си заби автогол за 1:1!

Това вдъхнови Юнайтед и натискът пред вратата на Уест Хям стана свиреп. В 83-ата минута Каземиро засече с глава, но Ареола спаси, но в 90-ата минута "Червените дяволи" стигнаха до успеха. 

Гарначо получи топката и не се подвоуми да стреля в далечния ъгъл, с което матира вратаря за 2:1! Крайния резултат оформи Фред в 95-ата минута, след като се справи с Агер и с мощно изпълнение не даде шансове на Ареола за крайното 3:1!