Бившият капитан на Манчестър Юнайтед Рой Кийн очаквано съсипа от критики отбора след разгромното 0:7 от Ливърпул в дербито. 

Червените дяволи влязоха в мача в серия от 11 поредни двубоя без загуба и дни след като спечелиха „Карабао Къп”, но бяха трагични на „Анфийлд” и преживяха най-тежката си загуба от 1931 година. 

„Ман Юнайтед спечели купа миналата семица, играчите празнуваха, за което не мога да ги обвинявам, но срещу Уест Хям те не бяха на ниво, а аз бях на този мач. Сега усещам, че циркът се завръща в клуба, което не е Окей” заяви Кийн. 

„Когато играех за тях винаги имах едно на ум за това и се опитвах да следя хората да не се главозамаят, защото сме наясно какво може да ти причини тази игра. Сега гледам как някои от играчите се усмихваха и се шегуваха помежду си, докато излизаха на терена за второто полувреме. Все пак говорим за мач на „Анфийлд”, а не обичам да гледам такива тъпотии” добави той. 

„Циркът наистина се връща обратно и треньорът и опитните играчи трябва да внимават. Срещу Уест Хям бе същото, но те ги изпуснаха, защото не са достатъчно добри. Сега гостуваш на „Анфийлд”, а играчите се шегуват. Това е сериозна работа, работа за големи момчета, а някои от играчите просто се предадоха след паузата, което е неприемливо. Ако аз бях на мястото на играчите, щях да се скрия и да не се показвам месеци. Юнайтед записа добри резутати, но играта им далеч не е бляскава. Ливърпул ги наказа, като бе безмилостен и клиничен. Те не спряха и искаха още голове” каза още Кийн.