Полузащитникът на Манчестър Юнайтед Каземиро ще получи 4 мача наказание заради изгонването си срещу Саутхемптън вчера. 

Бразилецът атакува грубо Карлос Алкарас при една спорна топка и първоначално получи жълт картон, но след преразглеждане Антъни Тейлър му показа директен червен заради опасното посягане с бутоните и това, че намери крака на съперника под коляното. 

Това е втори червен картон за халфа през сезона, след като бе изгонен за първи път в началото на февруари срещу Кристъл Палас и при това положение санкцията е по-голяма, а именно 4 вместо 3 мача. Очаква се той да пропусне мачовете срещу Фулъм за ФА Къп, както и срещите от ВЛ срещу Нюкасъл, Брентфорд и Евертън като ще е на линия за двубоя на 15 април срещу Нотингам. 

Юнайтед не успя да победи Светците и мачът завърши 0:0, въпреки огромния брой голови положения и няколко греди, а мениджърът Ерик тен Хаг критикува рефера. 

„Съдиите са много непостоянни по отношение на преценката си за твърдата игра и това влияе на играчите. В началото на сезона казаха, че искат интензивност и енергия. И ето че сега Каземира, който има 500 мача в кариерата си, е два пъти изгонен само за месец. Той играе твърдо, но честно. Срещу Палас бе същото“ заяви наставникът.