Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг изтъкна концентрацията, отдадеността и класата на Маркъс Рашфорд след победата над Бетис с 1:0 в реванша от осминафиналите в турнира Лига Европа. Единственото попадение в мача бе дело именно на Рашфорд.

„Отборът създаде няколко възможности. Рашфорд имаше няколко шанса и пропусна някои, но продължи да вярва, да опитва и получи наградата си“, заяви нидерландският специалист.

„Всички добри нападатели знаят, че не всеки шанс е гол, но на това ниво не се стига до пет или шест възможности на мач, така че един от два трябва да бъде реализиран“, добави Ерик тен Хаг.

Попадението бе 25-о за Маркъс Рашфорд с екипа на Манчестър Юнайтед в европейските клубни турнири и 19-о в последните му 24 мача.

„Формата казва нещо за представянето на отбора. Показателна е и за самия него. Ако запази концентрацията си и енергията, ще получава още възможности за гол и ще зависи от него да реализира“, каза още цитираният от БТА Тен Хаг.

Колкото до представянето на Бруно Фернандеш, мениджърът на Юнайтед заяви, че бразилецът може да играе на различни позиции. „Той е силен, страхотен атлет. Тактически е брилянтен, може да играе на различни позиции и е добър пример за отбора.

Ерик тен Хаг заяви още, че уругваецът Факундо Пелистри е заслужавал титулярната позиция, която получи. „Представя се добре на тренировка. Прогресът му е виден, става по-силен. Доволен съм от представянето му в мача“, подчерта нидерландецът за 21-годишния уругвайски национал.

Старши треньорът на Бетис Мануел Пелегрини коментира: „Още след жребия знаехме, че ни чака много трудна задача. Те са отбор на ниво Шампионска лига, който играе в Лига Европа. Имахме три добри възможности да отбележим гол и съм горд с тима за начина, по който се бори.“

Снимка: БГНЕС