Манчестър Юнайтед се класира за полуфиналите на ФА Къп, след като победи трудно у дома с 3:1 Фулъм. Гостите се представяха добре на “Олд Трафорд” и водеха в резултата до 75-та минута след гол на Александър Митрович (50). Тогава обаче лондончани останаха с двама човека по-малко, след като Вилиан изчисти с ръка топката пред голлинията, а Митрович избута съдията впоследствие. В същото време и мениджърът на гостите Марко Силва атакува словестно рефера Крис Кавана и той също бе изгонен преждевременно.

След този момент Манчестър Юнайтед не постави под въпрос преминаването си в следващата фаза. Бруно Фернандеш изравни от отсъдената дузпа, а две минути по-късно Марсел Забицер направи 2:1. Фернандеш се разписа още веднъж в 6-та минута на добавеното време, за да затвърди успеха на “Червените дяволи”. Съперник на Манчестър Юнайтед в полуфиналите ще бъде Брайтън, а в другата битка за финала ще спорят Манчестър Сити и Шефилд Юнайтед.

Фулъм започна добре срещата и като цяло се държеше на “Олд Трафорд” в 2/3 от игровото време. И още в 3-та минута гостите бяха близо до гола, когато Давид Де Хеа трябваше да се намесва след опасен удар на Иса Диоп. Малко след това и Вилиан опита късмета си, но прати топката покрай вратата.
“Червените дяволи” отговориха със слаб удар на Вегхорст от границата на наказателното поле. В 26-та минута лондончани поискаха дузпа за нарушение на Мартинес срещу Митрович, но главният рефер бе близко до ситуацията и не посочи бялата точка.

Фулъм започна добре и второто полувреме и само минути след подновяването на играта Де Хеа трябваше да се намесва отново, след като Палиня изведе хубаво в наказателното поле Вилиан. Така се стигна до 50-та минута, когато след центриране на ъглов удар Диоп отклони топката към далечната греда, където Митрович бе изпуснат от защитниците и с лекота направи 1:0. В ситуацията имаше претенции за нарушение срещу Рашфорд в борбата за позиция, но такова не бе свирено.

Юнайтед опита да се върне в мача, но за сметка на това в 65-та минута Митрович можеше да вкара втори гол след удар с глава, но Де Хеа отново действа отговорно. Така се стигна до 70-та минута, когато Антъни изведе в наказателното поле Джейдън Санчо, който финтира вратаря и защитник на гостите, но след това ударът му бе избит от Вилиан от голлинията. Това обаче стана с помощта на ръката на бразилеца и реферът видя това с ВАР. Крис Кавана посочи бялата точка и даде червен картон на Вилиан. Това не се хареса никак на Митрович, който първо избута Кавана, а след това продължи и словесно атаката си срещу рефера. Резултатът бе очакван - червен картон и за Митрович. А в ситуацията бе изгонен и мениджърът на лондончани Маркос Силва.

Бруно Фернандеш пое отговорността да реализира от бялата точка и го направи хладнокръвно за 1:1. Буквално в следващата атака Марсел Забицер довърши гостите с втори гол. Санчо и Шоу комбинираха по лявото крило и защитникът проби в наказателното поле, за да намери на метри от вратата Забицер. Австрийският национал успя да отклони топката с пета и да направи 2:1.

До края на срещата за Юнайтед бе лесно да контролира ситуацията с двама повече на терена. Антони, Уан-Бисака и Санчо имаха възможности за трети гол. Той все пак падна в 6-та минута на добавеното време, когато Фред намери Фернандеш в наказателното поле и португалецът с мощен удар по диагонала вкара трети гол.

Манчестър Юнайтед - Фулъм 3:1
0:1 Александър Митрович 50’
1:1 Бруно Фернандеш 75’-дузпа
2:1 Марсел Забицер 77’
3:1 Бруно Фернандеш 90+6'

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Уан-Бисака, Магуайър, Мартинес, Шоу, Мактоминей (58 - Антони), Забицер, Санчо, Фернандеш, Рашфорд (83 - Фред), Вегхорст

Фулъм: Лено, Робинсън, Рийм, Диоп, Тете (89 - Седрик), Х. Рийд (89 - Джеймс), Палиня, Б. Рийд (89 - Соломон), Перейра (89 - Кеърни), Вилиан, Митрович