Бившият нападател на Манчестър Юнайтед Робин ван Перси засипа с похвали Маркъс Рашфорд и обяви, че той се намира във формата на живота си. 

25-годишният футболист вече има рекордните в кариерата си 27 гола в рамките на сезона, спечели Купата на Лигата и е ключовата фигура за това Червените дяволи са на на 1/4финал в Лига Европа и полуфинал за ФА Къп. 

„В момента той вероятно се намира във формата на живота си. Начинът по който играе, по който изглежда напълно концентриран, а освен това и се забавлява. В момента той просто има мисия” заяви Ван Перси пред официалния сайт на отбора. 

„Още от ранните му години обаче се виждаше, че той ще успее, защото проби в първия тим съвсем млад. Сега просто всичко си дойде на мястото и това до голяма степен се дължи на него, но също така и на треньора и съотборниците му” добави нидерландецът, който вкара 58 гола за Юнайтед. 

„Ако погледнете връзката му с Бруно Фернандеш например, ще видите, че тя е нещо уникално. Такова разбиране имаш със съвсем малко хора в кариерата си. А и не става все по-силен. Сега вече от гледната ми точка на треньор мога да кажа, че е страхотно да работиш с играчи като Рашфорд. Нещата обаче са взаимни, защото съм сигурен, че той е много доволен от Ерик (Тен Хаг). В момента усещането е, че във всеки мач, в който играе, той ще направи нещо решаващо, без значение кой е съперникът. Феновете също са доволни, защото той прави това във всеки мач” каза още Ван Перси. 

Рашфорд отпадна от мачовете на Англия срещу Италия и Украйна, но се очаква да бъде на линия за сблъсъка с Нюкасъл на 2 април.