Сър Джим Ратклиф и Шейх Джасим ще дадат втори и подобрени оферти за покупката на Манчестър Юнайтед, съобщава информационната агенция ПА в четвъртък.

Първоначално беше определен краен срок до 21:00 часа в сряда, за да могат страните да отправят своите предложения. Основателят на Ineos Ратклиф и шейх Джасим бин Хамад Ал Тани, председател на Qatar Islamic Bank и син на бивш министър-председател на Катар, са кандидатите, които обявиха публично намеренията си да завършат пълното придобиване на 20-кратните шампиони на Англия. Първият кръг от наддаването се проведе през миналия месец и беше съобщено, че има осем потенциални инвеститора. Не са разкрити точни суми, но се съобщава, че една или повече от първоначалните оферти са били на стойност от четири и половина милиарда лири.

Семейство Глейзър придоби Юнайтед за 750 милиона паунда през 2005 година. След противоречивото си управление американските бизнесмени обявиха, че търсят "стратегически алтернативи", които биха могли да включват продажба, пише БТА.

Ратклиф, който направи неуспешна оферта за закупуването на Челси през 2022 година, посети Олд Трафорд през миналата седмица.
70-годишният Ратклиф е роден в района на Манчестър и е фен на Юнайтед още от дете. Той е един от най-богатите хора във Великобритания с лично състояние, оценявано на над 6 милиарда британски лири.

Евентуалната сделка за Манчестър Юнайтед може да се превърне в рекордна за спортен клуб. Сроковете са извършване проджабата на клуба са значително удължени.