Защитникът на Манчестър Юнайтед Люк Шоу официално поднови договора си с клуба, за което бе съобщено, че ще се случи, още преди няколко дни. 

Настоящото споразумение изтичаше през лятото на 2024-а, а новото е до 2027-а, така че бранителят ще остане в отбора още 4 години. 

Шоу се превърна в ключова фигура в състава на Ерик тен Хаг и  оставането му в отбора изобщо не трябва да се приема за изненада. Той носи екипа на Червените дяволи от 2014-а, като има 249 мача за тях. 

„Преди 9 години подписах с този невероятен клуб и съм невероятно развълнуван, че продължавам договора си. Откакто дойдох тук се развих много като играч и човек, а сега сме в началото на ново пътешествие с новия треньорски екип. Правил много добър и успешен сезон, но искаме още. Имаме възможност да създадем  нещо специално и съм много радостен, че ще бъда част от него“ заяви Шоу. 

„Люк е изключително важен футболист за нас и се превърна в един от най-добрите защитници в света. Той е тук вече почти десетилетие и отлично разбира какво е необходимо, за да успееш на това ниво. Добави и лидерство към другите си качества, така че очакваме с нетърпение да го гледаме с екипа на Манчестър Юнайтед в следващите години“ каза футболният директор Джон Мърто.