Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг предупреди футболистите си по време пресконференцията преди полуфиналния двубой в турнира за Купата на Англия срещу Брайтън на „Уембли“. Мачът е на 23 април (неделя) от 18:30 часа.

„Твърде рано е да говорим за функционалното състоянието на играчите, тъй като мина твърде малко време от предишния двубой. Не сме тренирали още, след заниманието ще съм наясно с формата на играчите. Трябва да науча играчите, че те трябва да се справят по-добре при такива обстоятелства и такива случаи, като този в Севиля. Трябва да се справяме по-добре с такива очаквания, защото, както казахте, изискванията са към този отбор, тъй като ние сме Манчестър Юнайтед“, заяви Тен Хаг.

„Убеден съм и имам силна вяра, че можем да се отново на победния път, защото имаме опит. Знам, че тази група играчи могат да се справят по-добре, защото вече са го доказали.

Те са го доказали толкова много пъти в този сезон. Постигнахме огромен напредък през сезона, но имаме още стъпки. Имаме още много мачове да изиграем и имаме много поводи да го докажем, така че цялата енергия трябва да отиде в тази посока – към търсенето на победите", добави нидерландецът.

На въпрос дали някои играчи в оставащите си мачове ще се борят за бъдещето си в клуба, Тен Хаг отговори: „Да, но мисля, че винаги играем за бъдещето си като професионални играчи. Всеки мач е тест, всеки сезон е тест и трябва да си спечелиш правото да носиш фланелката. Но също и за мен като мениджър. Без значение, ние сме в една и съща лодка, но мисля, че постигаме огромен напредък.

Сега имаме опит, но имаме още път да извървим. Така че трябва да се засилим и хубавото е, че неделя е следващата възможност. Това е страхотна възможност, това е полуфиналът на ФА Къп. Няма по-добро събитие, което можете да си представите, така че вземете го и след него има още много страхотни мачове и ние трябва докажем – тази група играчи трябва да го докаже."