Уест Хем тресна Манчестър Юнайтед 1:0 в мач от 35-ия кръг на Висшата лига.

Главен виновник за загубата на "червените дяволи" бе стража на тима Давид де Хеа, който днес се превърна във вратаря с най-много мачове за отбора. Испанецът направи чутовна грешка и подари победното попадение на чуковете.

Поражението за манчестърци е второ за седмицата. В четвъртък "червените дяволи" паднаха със същия резултат от Брайтън".

Със загубата Юнайтед може и да не завърши в топ 4, въпреки само допреди няколко седмици тимът бе считан за сигурен за Шампионската лига през следващата година.

Грандът от Манчестър остава на 4-ото място в английското първенство. Тимът на Ерик тен Хаг обаче има аванс само от точка пред Ливърпул, който е с мач повече. Ако Юнайтед не промени нещо в играта си в оставащите 4 кръга до края на сезона обаче мърсисайдци най-вероятно ще изпреварят най-големия си съперник в Англия.

Уест Хем пък се отдалечи от зоната на изпадащите. Лондонският тим събра 37 точки и вече има 7 повече от 18-ия в класирането.


В първите минути Юнайтед натисна. "Червени дяволи" обаче така и не намериха пътя към вратата.

Удар на Бруно Фернандеш профуча край гредата в 7-ата мин.

В 10-ата мин. Антони получи на границата на наказателното поле и стреля. Фабиански не реагира, но за негов късмет топката излезе в аут.

Ериксен също се пробва с шут от далечна дистанция, но ситуацията бе същата - удар извън очертанията.

В 17-ата минута Рашфорд преодоля Керер и шутира по тревата. Топката чукна лявата греда и излезе в аут.

Малко изненадващо, напук на играта до момента, Уест Хем откри.

Бенрама бе настоятелен и отне от Люк Шоу в средата на терена. Играчът на лондонския клуб напредна и стигна почти до границата на наказателното поле. Бенрама стреля с фалцов удар, в който нямаше почти никаква сила. Само че Давид де Хеа направи голям гаф като не успя да избие топката и тя се озова в мрежата му.

За втори път гредата спаси Уест Хем. Антони излъга бранител на лондончани и шутира от границата на наказателното поле, но ударът му намери долния десен страничен стълб.

В 45-ата мин Де Хеа спря сигурен гол. Бенрама се откъсна в наказателното поле и стреля от малък ъгъл, само че този път испанският страж реагира, както подобава и спаси.

В добавеното време Уест Хем поиска дузпа. Топката видимо удари Виктор Линдельоф в ръката, но реферите замълчаха.

Второто полувреме стартира с нова чудовищна грешка на Де Хеа. Вратарят на Юнайтед подаде на съперник около на границата на наказателното поле след изпълнение на аут. За щастие на испанския страж домакините не наказаха грешката му.

Микаел Антонио вкара за втори път във вратата на Юнайтед, но съдията Питър Банкс отмени попадението заради нарушение на нападателя срещу стража на манчестърци.

Вегхорст стреля силно в 55-ата мин, но ударът му попадна право в обсега на Фабиански.

Пакета пробва бомбен шут в 66-ата мин. Топовният му изстрел бе засечен от Микел Антонио с глава, но топката профуча в аут.

В 73-ата мин. нов гол на Уест Хем бе отменен, дори път заради засада. Соучек засече центриране в наказателното поле, но се оказа, че е зад гърба на бранителите на Юнайтед и реферите правилно отсъдиха засада.

В 77-ата минута Рашфорд стреля по диагонала, но Фабиански спаси.


В добавеното време резервата Марсиал направи голям пропуск. Френският национал се озова на голова позиция, но стражът на лондонския тим спаси и изби в корнер.

След него Марсиал засече топката на първа греда, но от няколко метра от успя да я вкара в опразнената врата, след като бе изпуснат от Пакета.

 

Уест Хем - Манчестър Юнайтед 1:0

Голмайстор: 1:0 Бенрама (27)

Стартови състави:

Уест Хем: Фабиански, Керер, Огбона, Агер, Кресуел, Сучек, Райс, Боуен, Пакета, Бенрама, Антонио;

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Маласия, Шоу, Линдельоф, Уан-Бисака, Фернандеш, Каземиро, Ериксен, Рашфорд, Вегхорст, Антони;