Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг, ще се насочи към английския национален вратар Джордан Пикфорд, ако Давид де Хеа напусне клуба през лятото. Двете страни водят преговори за нов договор, като шефовете на клуба искат испанеца да остане, въпреки че грешката му при гола на Уест Хем, който донесе загубата с 0:1.

32-годишният Де Хеа може да стане свободен агент следващия месец, ако не приеме значително намаление на заплатата си от 375 000 паунда на седмица. Междувременно Тен Хаг вече набелязва нов вратар, ако испанецът наистина напусне.

Daily Star твърди, че нидерландецът е поставил Пикфорд на едно от първите места в списъка си, заедно с младия страж на Андерлехт Барт Вербрюген. 29-годишният англичанин обвърза бъдещето си с Евертън до 2027 по-рано през кампанията.

„Карамелите“ обаче водят битка за оцеляване. Мърсисайдци са само с две точки над зоната на изпадащите с три оставащи мача до края на сезона и се очаква Пикфорд да напусне, ако клубът изпадне в Чемпиъншип. Дори и Евертън да оцелее, Юнайтед може да предложи на вратаря по-висока заплата и шанса да се състезава за големи трофеи.