Манчестър Юнайтед победи с 1:0 Борнемут като гост в мач от 37-ия кръг на Висшата лига. Каземиро донесе успеха. Така „червените дяволи“ трябва да спечелят само точка в оставащите си две домакинства с Челси и Фулъм, за да се класират за Шампионската лига през следващия сезон, след като Ливърпул завърши 1:1 с Астън Вила.

Юнайтед откри резултата още с първото си положение в двубоя след комбинация между двамата опорни халфове на тима. В 9-ата минута Ериксен направи чудесен извеждащ пас в пеналта, Сенеси не успя да изчисти топката, като само я продължи към Каземиро, който се завъртя и от въздуха прониза Нето – 0:1.

Домакините имаха отлична възможност да изравнят в 28-ата минута. Доминик Соланке влезе в наказателното поле и опита да преодолее Давид де Хеа с удар в долния десен ъгъл, но вратарят спаси.

В края на първата част пред Каземиро се откри нов шанс, след като опита изстрел от разстояние, но Нето внимаваше и направи отлично спасяване. В продължението на полувремето Соланке нанесе удар с глава, който премина на сантиметри над напречната греда.

Първият по-сериозен шанс през втората част дойде в 63-ата минута, когато Вут Вегхорст достигна до отбита топка пред вратата и шутира по земя, но Нето демонстрира страхотен рефлекс и спаси.

Малко по-късно вратарят на „черешките“ отново се прояви, след като спаси опасен удар на Бруно Фернандеш. Пет минути преди края на редовнот време Кийфър Мур бе изведен сам срещу вратаря и стреля, но Де Хеа също показа класа и не позволи да бъде преодолян.

Така Манчестър Юнайтед е на четвърто място с 69 точки, колкото има и третият Нюкасъл. Борнемут пък е 14-ти, като си осигури участие в елита и през следващия сезон.