Манчестър Юнайтед завърши на 3-то място сезона в английската Висша лига, след като в мач от последния кръг победи с 2:1 Фулъм на "Олд Трафорд".

Гостите поведоха в 19-ата минута, когато Кени Тете надскочи защитата в малкото наказателно поле след центриране от корнер и с глава матира Давид де Хеа.

Двубоят можеше да се развие и по друг начин, след като в 25-ата минута Каземиро направи дузпа. Зад топката застана Александър Митрович, който се спря по средата на засилката си, за да обърка вратаря. Де Хеа обаче внимаваше, не се подведе и спаси шута на нападателя в долния десен ъгъл.

После Юнайтед натисна и Алехсандро Гарначо нацели гредата. В 39-ата минута "Червените дяволи" все пак изравниха. Джейдън Санчо засече отскочила топка и с мощно изпълнение се разписа за 1:1!

11 минути след подновяването на играта домакините стигнаха до обрата след превъзходен гол, дошъл при страхотна отборна игра. В края на атаката Бруно Фернандеш достигна до перфектно подаване и изстреля отличен нисък удар към десния ъгъл за 2:1!

В края Фулъм можеше да изравни, но Де Хеа отново се намеси чудесно след удар на Даниел Джеймс. 

Така Юнайтед изпревари Нюкасъл в битката за бронза, докато Фулъм финишира на 10-то място. 

Манчестър Юн – Фулъм 2:1

Голмайстори: 0:1 Тете (19), 1:1 Санчо (39), 2:1 Фернандеш (55)