Защитникът на Манчестър Юнайтед Диого Дало подписа нов договор с клуба след силните си изяви през последния сезон, обявиха официално Червените дяволи. 

Португалецът се обвърза с клуба до лятото на 2028-а година, като в контракта има опция той да бъде удължен и за още един сезон. Той бе привлечен от Порто през 2018-а за 19 милиона паунда, като през 2020-21 бе под наем в Милан и бъдещето му донякъде бе неясно. 

24-годишният играч споделяше задълженията на десен краен бранител с Аарън Уан-Бисака, но определено се справяше по-добре от него и записа 42 участия през сезона преди финала за ФА Къп в събота, превръщайки се във важен играч за Ерик тен Хаг. 

„Да носиш екипа на Манчестър Юнайтед е едно от най-хубавите неща, които могат да ти се случат във футбола. През последните 5 години израснах много, а и усещам, че сега сме в началото на нещо специално и мога да ви уверя, че ще бъда напълно отдаден в това да накараме феновете да се гордеят с отбора” заяви Дало. 

„Диого е страхотен футболист, съчетаващ бързина, сила и универсалност. Той не спира да се развива, откакто дойде при нас и непрекъснато се подобрява, демонстрирайки професионализъм и етика. Той притежава изключителен характер и ще продължи да бъде ключова фигура в отбора и през следващите години” изтъкна футболният директор на Юнайтед Джон Мърто.