Защитникът на Манчестър Юнайтед - Рафаел Варан, заяви, че той и съотборниците му не се страхуват от Ерлинг Холанд преди финала за купата на Футболната асоциация на Англия срещу Манчестър Сити в събота, но призна, че съперникът е много силен и може да създаде опасност от всяка зона на терена. 
 
"Червените дяволи" ще се опитат да сложат край на надеждите на градския съперник за рядък "требъл" през този сезон, след като момчетата на Пеп Гуардиола вече спечелиха титлата във Висшата лига, а на 10 юни играят финал в Шампионската лига срещу Интер, а единственият английския отбор с подобно постижение досега е именно Манчестър Юнайтед през 1999 година.

Холанд се утвърди като голова машина в дебютния си сезон за Сити с 52 гола, като спечели "Златната обувка" за най-добър реализатор в Премиършип с рекордните 36 попадения, както и няколко награди за Играч на сезона в Англия.

"Страх? Няма начин...Защо?", каза Варан за "Телеграф". 

"Да, той е много добър играч, всички го знаем. Но заплахата от Сити може да дойде отвсякъде, те са много завършен отбор", допълни френският национал.

Той смята, че неутрализирането на мотора в полузащитата на противника Кевин Де Бройне ще бъде ключът към спирането и на Холанд. Белгийският халф Де Бройне приключи сезона във Висшата лига с 16 асистенции, 8 от които към норвежкия таран.

"Те могат да бележат от статични положения, с постепенни атаки и дълго притежание на топката, с бързо преливане при контраатаки. Връзката, която има Холанд особено с Де Бройне, тези извеждащи подавания - това е нещо, което затруднява всеки защитник. Затова трябва да направим всичко възможно да прекъснем тази връзка", заяви Варан.

"Вярваме, че можем да ги победим. Но трябва да бъдем на постоянно високо ниво през цялото времетраене на мача, защото знаем, че всичко може да се промени за  секунди", допълни той.

Отборът на мениджъра Ерик Тен Хаг се опитва да прибави втори трофей в клубната витрина през сезона, след като вече спечели купата на Лигата.

"Трябва да бъдем оптимисти. На прав път сме. Но най-важното е да вярваме", смята французинът./БТА

Снимка: БГНЕС