Носителят на Купата на Лигата Манчестър Юнайтед продължава да работи по трансфера на полузащитника Мейсън Маунт от Челси, информира цитираният от Фокус авторитетен италиански журналист Фабрицио Романо.

"Червените дяволи" са разговаряли с английския национал и са го уведомили, че в следващите дни ще продължат преговорите със "сините". Личните условия на играча не са проблем, тъй като той е съгласен да заиграе на стадион "Олд Трафорд". Настоящият договор на Маунт с Челси е едва до 30 юни следващото лято.

Столичани искат 80 милиона евро, тъй като евентуалната продажба ще е на директен съперник за титлата в Премиър лийг и поради финансовия дефицит, който на "Стамфорд Бридж" ще имат след похарчените над 600 милиона през последните два трансферни прозореца. Именно заради високите финансови изисквания на "сините" сделката не напредваше миналата седмица, но все още не е пропаднала и предстоят нови разговори между двете страни.

През изминалия вече сезон 24-годишният Мейсън Маунт игра в 35 мача от всички турнири, в които вкара 3 гола и асистира за други 6 в рамките на 2188 минути на терена.

Снимка: БГНЕС