Мейсън Маунт е знаел от "няколко месеца", че не е в плановете на английския футболен клуб Челси за новия сезон и това е довело до трансфера в Манчестър Юнайтед. Халфът каза за клубния уебсайт на "червените дяволи", че е доволен от навременния трансфер, тъй като той ще му даде време да се адаптира.

Маунт премина в Юнайтед с трансфер за около 55 милиона лири и петгодишен договор, който може да бъде продължен с още един сезон.

"Стана ми ясно преди няколко месеца, че не попадам в плановете на Челси за бъдещето. В момента, в който разбрах за интерес от Юнайтед, решението вече бе взето", заяви английският национал за MUTV.

"Преминах в огромен, велик клуб, в който са играли множество легенди. Исках да пристигна възможно най-рано, още преди началото на подготовката. Това бе основната ми цел и се радвам, че я постигнах.

"Винаги съм гледал на себе си като халф. Типичен номер 8, който може да атакува, асистира и вкарва. Справям се добре и в другата част на терена. Умея да отбранявам вратата и винаги помагам на защитата, когато е под натиск. Това е важно за мен.

"Имам ясна идея какъв може да бъде моят принос за Юнайтед и се надявам да го приложа на терена"./БТА

Снимка: БГНЕС