Вратарят Давид де Хеа обяви, че напуска Манчестър Юнайтед. След 12 години на „Олд Трафорд“ испанецът сподели с емоционална публикация в социалните мрежи, че е време за ново предизвикателство.

„Червените дяволи“ усилено търсят негов заместник, като за момента фаворит за нов вратар е Андре Онана от Интер.

Ето какво сподели Де Хеа в „Туитър“:

„Просто исках да изпратя това прощално съобщение до всички привърженици на Манчестър Юнайтед. Бих искал да изразя своята благодарност и признателност за любовта ви през последните 12 години.

Постигнахме много, откакто моят скъп сър Алекс Фъргюсън ме доведе в този клуб. Изпитвах невероятна гордост всеки път, когато обличах тази фланелка, да ръководя отбора, да представлявам тази институция, най-големия клуб в света, беше чест, която се оказва само на някои футболисти-късметлии.

Беше незабравим и успешен период, откакто дойдох тук. Не мислех, че като напуснах Мадрид като младо момче, ще постигнем това, което направихме заедно.

Сега е подходящият момент да предприема ново предизвикателство, да се натисна отново в нова среда. Манчестър винаги ще бъде в сърцето ми, Манчестър ме е оформил като футболист и никога няма да ме напусне“.