Манчестър Юнайтед спечели и втората си контрола от началото на предсезонната подготовка. Отборът на Ерик тен Хаг победи с 1:0 френския Лион в мач, игран в Единбург. Единственото попадение в мача вкара Дони Ван де Беек малко след почивката.

За началото на второто полувреме в играе се появи и Джони Еванс, който направи повторен дебют за “червените дяволи”. 35-годишният бранител вчера подписа краткосрочен договор с клуба.

Първата част премина без сериозни положения и  с превес по отношение на владеенето на топката за "червените дяволи". Единствената по-сериозна възможност дойде след ниско центриране на Антъни и удар на Амад Диало. Тогава обаче Антони Лопес се намеси.Гостите рядко поглеждаха към вратата и разчитаха главно на контраатаки за да накажат неточност в състава на Ерик тен Хааг.

Още на полувремето се извършиха цели 10 смени, а най-интересната от тях беше влизането на Джони Еванс на мястото на Рафаел Варан. Северноирландецът беше част от отбора, когато Сър Алекс Фъргюсън донесе последната титла на английския гранд.

Не закъсня и първото попадение. В 49-та минута Ван де Бек реализира след центриране на Даниел Горе и много красив удар от воле. До края липсваха голове и така Юнайтед стигна до нов успех в проверките следх 2:0 срещу Лийдс. Следващата контрола на "червените дяволи" е на турнето в САЩ срещу Арсенал.