Серия А е новият извор на сила за „Манчестър Юнайтед“. На „Олд Трафорд“ трайно се настаниха на Апенините в търсене на нови попълнения. Първо бе привлечен Андре Онана от „Интер“, който трябва да разреши вратарската криза в клуба. Сега „червените дяволи“ работят по привличането на други двама от елита на Италия. Първият вече е добре известен – Расмус Хойлунд от „Аталанта“.

Нападателят е считан за сигурен нов, но двата клуба са далеч от завършване на сделката. Причината е, че „Юнайтед“ първо трябва да продаде някой от настоящите си футболисти, за да може да спази Финансовия феърплей. Според цитирания от "Труд" „СпортИталия“, английският клуб ще направи формално писмено предложение, докато работи по изходящите си трансфери. В Бергамо вече намериха заместник на датския национал – Ел Билал Туре от „Алмерия“. 21-годишният национал на Мали ще коства на „бергамаските“ 28 млн. евро плюс допълнителни 3 млн. под формата на бонуси.

А „Юнайтед“ работи и по привличането на още един играч от Серия А, звездата от Мондиал 2022 Софиан Амрабат. Халфът на „Фиорентина“ ще коства на тима на Ерик тен Хаг около 22-25 млн. евро плюс бонуси. В Мароко вече обявиха сделката за сигурна.