Италианските медии твърдят, че две от звездите в Серия А имат договорка за личните си условия с Манчестър Юнайтед. Става въпрос за халфа на Фиорентина Софиян Амрабат и нападателя на Аталанта Расмус Хойлунд. Въпреки това Червените дяволи не са се договорили с двата клуба за трансферните суми.

Англичаните вече хвърлиха пари в Италия, като купиха вратаря на Интер Андре Онана. Според трансферния експерт на Sportitalia Алфредо Педула, и Амрабат, и Хойлунд вече са договорили лични условия с Манчестър Юнайтед.

В случая с мароканския международен полузащитник, това ще бъде дълъг договор, определен на 4-4,5 милиона евро на сезон плюс бонуси, свързани с представянето. Що се отнася до младия датски нападател, той също се очаква да печели 4,5 милиона евро на сезон плюс бонуси, които се очаква да се увеличават всяка година за продължителността на петгодишния договор.

Фиорентина и Аталанта обаче все още не са съгласни на предложените от Манчестър Юнайтед суми. От двамата Амрабат е по-близо до трансфер, особено след като агентът му потвърди, че е много вероятно продажбата да се случи това лято. Амрабат бе близо да напусне Флоренция още през януари, но в крайна сметка остана в тима.

Трансферната цена не е голяма в размер на 23-25 милиона евро плюс бонуси, за да се достигне исканата цена от 30 милиона евро, определена от Фиорентина. Аталанта е съвсем другн въпрос, тъй като клуба купи Хойлунд само преди година и не бърза особено да продава. Твърди се също, че 20-годишният датчанин е ентусиазиран от Манчестър Юнайтед, но не до степен, в която би предизвикал раздяла с Ла Деа.

Минималната искана цена е 60 милиона евро плюс бонуси, въпреки че някои от другите разходи на Юнайтед накараха Аталанта да я увеличи дори до 70 милиона евро плюс 5 милиона евро бонуси.