Дейвид Бекъм изрази мнение, че е дошъл моментът, в който собствениците на Манчестър Юнайтед - семейство Глейзър, да си тръгнат от "Олд Трафорд".

В обширно интервю за The Athletic, бившият капитан на Англия бе запитан дали смята, че настоящите собственици на "червените дяволи" трябва да напуснат. "Мисля, че да. Главно заради това, че феновете го искат. Веднъж щом загубиш подкрепата на привържениците, особено в клуб като Манчестър Юнайтед, е трудно да ги спечелиш отново. Очевидно, те (б.ред - Глейзър) са постигнали много, и финансово, фактът, че дори коментираме цифрите, за които евентуално ще бъде продаден клубът, показват успеха им през годините", заяви той и добави:

"Но трябва да има промяна. Всички го видяхме, всички го знаем. Извън терена, като фен и бивш играч, просто искам ситуацията да бъде разрешена. Трябва да се вземе решение (б.ред - по отношение собствеността)", каза още Бекс, който потвърди, че не е бил търсен от потенциални купувачи на клуба.

Очаква се идната седмица да има развитие по собствеността на Юнайтед, след като "червените дяволи" се завърнат от предсезонното си турне в САЩ. Има двама водещи кандидати - Шейх Ясим бин Хамад Ал Тани иска да купи 100% от манчестърци, докато Сър Джим Ратклиф иска да закупи 69%, като е готов да остави Глейзър, които управляват клуба от 2005-а насам, миноритарни собственици. Миналия месец Шейх Ясим отправи пета и последна оферта на стойност около 5 млрд. паунда. /БГНЕС