Размус Хойлунд е в Англия с останалата част от отбора на Аталанта като част от предсезонната подготовка, но вече е много близо до трансфер в Манчестър Юнайтед. Аталанта в момента е базирана в Саутхемптън и трябва да се изправи срещу Борнемут в предсезонен приятелски мач днес, въпреки че беше съобщено от Фабрицио Романо, че Хойлунд няма да участва.

Представители на Ла Деа и Ман Юнайтед са в преговори за огромна трансферна сума за 20-годишния датски нападател. Смята се, че Аталанта настоява за цена от 70 милиона евро плюс 5 милиона евро бонуси за Хойлунд, въпреки че все още има разлика между предложението на Юнайтед и очакванията на италианците.

В петък вечерта Sportitalia съобщи, че офертата на Юнайтед възлиза на 62 милиона евро плюс добавки. Съобщава се, че Аталанта е готова да се съгласи на  68 милиона евро плюс бонуси.

Каквато и да е крайната цена, Аталанта ще направи огромна печалба от Хойлунд, който се присъедини от Щурм Грац за 17,2 милиона евро миналото лято. Неговите предишни работодатели бяха платили едва 2 милиона евро, за да го подпишат от Копенхаген преди шест месеца.