Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг заяви, че е фокусиран върху това как да подобри представянето на отбора с наличните футболисти, след като бе запитан на днешната си пресконференция относно напускането на Мейсън Грийнууд. „Червените дяволи“ обявиха в понеделник, че нападателят ще продължи кариерата си извън „Олд Трафорд“, след като футболистът бе изправен пред обвинения в насилие над млади жени.

21-годишният играч не е играл за Юнайтед от януари миналата година. През февруари, прокуратурата обяви, че сваля всички обвинения срещу Грийнууд, включително за опит за изнасилване и сексуално посегателство, след като ключови свидетели по случая се оттеглиха, а на бял свят се появиха нови доказателства. След вътрешно разследване, продължило шест месеца, клубът заяви, че всички страни „осъзнават трудностите той да продължи кариерата си в Манчестър Юнайтед“. Грийнууд бе считан за бъдеща звезда на Юнайтед, след като излезе от клубната академия и вкара 35 гола в 129 мача за клуба.

Момчетата на Тен Хаг изпитват проблеми от началото на сезона във Висшата лига. Загубата от Тотнъм с 0:2 миналия уикенд последва незадоволително представяне независимо от успеха над Уулвърхемптън с 1:0 в откриващия кръг от Премиършип. „Вижте, не се намираме там, където искаме да бъдем с нашия отбор. Имам много работа, фокусиран съм върху отбора, така че съм концентриран върху играчите, с които разполагам“, започна нидерландският специалист.

Юнайтед страдат и от проблеми с контузии. Отсъствието на Люк Шоу оставя „червените дяволи“ без ляв бек за няколко седмици, докато Мейсън Маунт също няма да играе в съботното домакинство на Нотингам Форест. Новата 64-милионна покупка Расмус Хьойлунд все още не е дебютирал за клуба заради травма на гърба, но Тен Хаг се надява да разчита на датчанина за гостуването на Арсенал идната седмица. „Контузиите винаги са разочароващи, но можем да се справим с тях. Расмус Хьойлунд не е готов за утре, той поднови отборни тренировки за първи път тази седмица. Следващата го очакваме да тренира цялата седмица, така че е много близо до попадане в групата за гостуването на Арсенал“, добави Тен Хаг.