Юнайтед обърна Нотингам Форест в мач от третия кръг на Висшата лига. "Червените дяволи" изоставаха 0:2 до 4-ата мин, но въпреки това показаха характер и заслужено записаха знаменит обрат.


Тайуо Ауоний и Уили Боли бяха дали изненадващ аванс за гостите.  Ериксен намали в  17-ата мин. В началото на втората част Каземиро изравни. А лидерът на Юнайтед - Бруно Фернандеш, донесе успеха за манчестърци. Малко преди победния гол на Юнайтед Форест останаха с 10 души, след като  Уоръл бе изгонен с директен червен картон.

С победата играчите на Ерик тен Хааг събраха 6 точки от три срещи. Форест пък записа втора загуба и тимът има 3 пункта.



Форест откри още във втората минута.

Тайво Авониуи бе изведен в предни позиции. Нападателят на Форест премина с лекота през Варан и заби топката покрай Онана.

Играчите в червено бяха отново попарени 2 мин по-късно.

Морган Гибс-Уайт сложи топката на главата на Вили Боли, който от близка дистанция не сбърка и не остави шансове на Онана.

След втория гол на съперника Юнайтед даде газ. Играчите на тен Хааг осъществиха натиск. Това даде резултат и в 16-ата мин "червените дяволи" намалиха изоставеното си.

Бруно Фернандеш стреля извън наказателното поле. Стражът на Форест спаси, но топката попадна у Маркъс Рашфорд. Голмайсторът на Юнайтед намери на прекрасна позиция Кристиан Ериксен, който завърши - 1:2.

Юнайтед можеше да изравни в 20-ата мин. Тогава Каземиро намери добре топката и стреля, но Мат Търнър отрази.

5 мин. по-късно Каземиро пропусна златна възможност. След един корнер, играчите на Фотест проспаха придвижването на бразилеца, който бе чисто сам на 3 метра от вратата, но въпреки това изкара топката в аут.

В края на първата част Форест пропусна да се прибере в съблекалнята с 2 гола аванс, но удар на Гибс-Уайт срещна тялото на съотборник и топката излезе в аут.

Втората част започна като първата - с възможност за гостите. Не бяха изминали и 60 секунди от началото на частта, а Форест пропиляха чудесна възможност.

В 53-ата мин. логичното се случи и Юнайтед изравни. Голът падна след перфектно заучено положение.

Бруно Фернандеш даде изненадващ пас към Рашфорд. Нападателят на Юнайтед върна към съотборника си, а португалецът намери сам в наказателното поле Каземиро, който този път не сбърка.

След изравняването на резултата манчестърци усетиха, че могат да спечелят мача.

Антони стреля по диагонала с хубав удар, но Търнър изби със сетни усилия в корнер, минута след като отборът му бе направил 2:2.


В 67-ата мин Форест останаха с 10 души. Уоръл задържа откъсващия се сам срещу Мат Търнът Бруно Фернандеш и реферът го изгони.

В 75-ата мин. Юнайтед стигна до пълен обрат. Рашфорд бе фаулиран от Данило в наказателното поле и последва дузпа.

С изпълнението се нагърби Бруно и въпреки че стражът на гостите усети ъгъла, Търнът нямаше шанс - 3:2


В 84-а минута Нотингам Форест можеше да изравни, но Онана спаси великолепно, като изби със сетни сили в корнер удар на гостите.

Ман Юнайтед - Нотингам 3:2

Голмайстори: 0:1 Тайуо Ауоний (2); 0:2 Уили Боли (4); 1:2 Ериксен (17); 2:2 Каземиро (52); 3:2 Фернандеш (77)

Стартови състави:

Ман Юн: Онана, Уан-Бисака, Варан, Мартинес, Дало, Каземиро, Ериксен, Антони, Фернандеш, Рашфорд, Марсиал

Нотингам: Търнър, Боли, Уоръл, МакКена, Орие, Аина, Йейтс, Данило, Гибс-Уайт, Джонсън, Аиуоний