Технологичната компания "Куалком" ще е новият генерален спонсор на Манчестър Юнайтед, пише авторитетното издание The Athletic, цитирано от Фокус. Американците ще заменят Team Viewer, който в момента стои върху предната част от екипите на "червените дяволи“.

Договорът между двете страни е за поне 3 години и ще започне от следващия сезон. Клубът ще получава по 60 милиона паунда за 12 месеца.

Англичаните търсеха нов спонсор, след като Team Viewer съобщи миналата година, че няма да подновява споразумението си с Юнайтед. То е за 5 години и започна през 2021-а. Според него германската софтуерна фирма плаща на 20-кратния първенец на Англия по 47 милиона лири на година.

Манчестър Юнайтед има действаща връзка с "Куалком". Тя е телекомуникационна хардуеър компания, която създава полупроводници. Клубът оповести сделката миналият август, за да промотира дъщерното дружество на "Куалком" - "Снапдрагън". То захранва голяма част от смарт телефоните, компютри, игрални устройства, коли и други.

Като част от договора, "Куалком" ще съветва клуба как да подобрява мобилната връзка на стадион "Олд Трафорд“, за да се подобри преживяването на феновете в дните, когато има мачове.

Другият основен спонсор на "червените дяволи“ е "Адидас". Германският концерн е обвързан с англичаните за 10 години, а в този период ще плати общо 900 милиона паунда на клуба.