Мениджърът Ерик тен Хаг призна, че е притеснен от многото контузии в тима на Манчестър Юнайтед преди първия мач за сезона от Шампионската лига срещу Байерн Мюнхен.

Клубът от "Олд Трафорд" е в лоша серия и допусна три поражения в последните четири мача от Висшата лига. Домакинска загуба с 1:3 от Брайтън едва ли е най-добрата подготовка за срещата с шампиона на Бундеслигата Байерн Мюнхен, а проблемите с контузии продължават да се трупат.

"Червените дяволи" загубиха Аарън Уан-Бисака и Хари Магуайър през уикенда, които се присъединяват към Рафаел Варан, Мейсън Маунт, Люк Шоу и Тирел Маласия.

"Разбира се, това е повод за притеснение. Но ние знаехме това преди и затова изградихме състав с дълбочина, така че да можем да се справим. Отборът може да се справи", каза Тен Хаг за травмите, които го оставят с тим от 21 човека в Германия, включващ четирима вратари.

"Контузиите винаги се случват, когато играеш футбол на високо ниво, защото живеем на ръба. Разбира се, ние анализираме защо се получават, но също така трябва да се справяме с фактите и тогава всичко опира до наличните играчи", добави той.

"За да бъдем утре с добър отбор ще направим следващата стъпка, ще включим Расмус Хойлунд и Серхио Регилон - двама нови играчи, но ние сме тук, за да постигнем резултат", заяви още Тен Хаг.

Софиан Амрабат, Коби Мейну и Амад Диало са другите извън тима заради контузия, докато Дони ван де Беек не е на разположение, тъй като беше оставен извън състава на Юнайтед за Шампионската лига.

Освен това Джейдън Санчо не е тима, а Антони получи почивка след обвинения в домашно нападение срещу него.

"Мисля, че от началото на миналия сезон почти никога не съм започнал с най-добрите стартови 11, винаги имаше контузии", каза Тен Хаг.

"Но трябва да се справяме с това и мисля, че винаги сме постигали резултати, с изключение на периода, в който сме сега. Това е футболът! Аз имам подобен опит в миналото, изпитвал съм го преди. Не винаги е лесно, но трябва да се справите с това. Харесвам тези ситуации, защото трябва да знаете точно какво да направите", добави той.

По-късно днес Манчестър Юнайтед ще се изправи срещу капитана на Англия Хари Кейн, след като той се присъедини към Байерн през лятото. "Червените дяволи" също бяха претендент за 30-годишния футболист, но след това подписаха с Хойлунд, който е с 10 години по-млад от него.

"Мисля, че обсъдихме Кейн и Хойлунд по време на предсезонната подготовка, така че не мисля, че трябва да повтаряме този дебат", каза Тен Хаг.

"Щастливи сме, че взехме Расмус. В първите мачове той беше контузен, но вече започна да играе. Сега, разбира се, трябва да го интегрираме в отбора, но виждате, че той е голям талант и ще допринесе много за нашата игра. Ние сме напълно уверени в това", заяви още мениджърът.

Попитан дали съжалява, че не са подписали договор с Кейн, Тен Хаг просто отговори: "Не".