Манчестър Юнайтед сложи край на серията си от три поредни загуби, след като и излъга с 1:0 като гост новака Бърнли в среща от 6-тия кръг на Висшата лига. Хората на Ерик тен Хаг записаха първия си успех като гости от началото на кампанията в шампионата на Англия благодарение на магическо изпълнение на Бруно Фернандеш.

Португалецът се превърна в герой за „червените дяволи“ реализирайки скъпоценното попадение, донесло важните 3 точки. Фернандеш заби страхотен гол от воле в първата минута на добавеното време преди почивката.

Гостите реализираха още веднъж в мрежата на Трафорд, но попадението на ветерана Джони Еванс бе отменено от ВАР заради засада. "Виненочервените" се бориха здраво, но нямаха късмет да спечелят поне точка, въпреки че създадоха няколко добри възможности пред вратата на Андре Онана.

Така Ман Юнайтед спечели за първи път след две поредни поражения във Висшата лига и загуба от Байерн Мюнхен в Шампионската лига. В тези три срещи хората на Ерик тен Хаг инкасираха цели 10 гола, но сега се върнаха на победния път.

„Червените дяволи“ събраха актив от 9 точки и се изкачиха до 8-ото място във временното класиране. Хората на Венсан Компани пък остават без победа от началото на кампанията със само 1 точка и са на дъното на таблицата.

Още в началните секунди на мача Маркъс Рашфорд нахлу отляво в пеналта и шутира, но топката се спря от външната страна на мрежата на домакините. В 7-ата минута Бруно Ферандеш би диагонално, но Джеймс Трафорд отрази. Страхотно спасяване направи и Андре Онана на отсрещната врата две минути по-късно. Отлично центриране на Конър Робъртс намери Зеки Амдуни около точката на дузпата, а стражът изби удара му с глава в корнер.

В 17-ата минута гредата спаси Юнайтед. Аарън Рамзи изведе с перфектен пас Зеки Амдуни в наказателното поле, но топката срещна левия стълб на вратата на гостите.

"Червените сяволи" се зарадваха за кратко в 25-ата минута, когато реализираха, но попадението бе отменено. Джони Еванс вкара с глава след центриране от корнер на Регилон, но ВАР отчете активна позиция на Расмус Хойлунд, който бе застанал в засада пред вратаря и макар че не игра с топката, голът не бе признат.

Секунди след изтичането на редовното време на първата част Манчестър Юнайтед откри резултата. 30-метров страхотен пас на Джони Еванс намери на ръба на засадата Бруно Фернандеш, който от воле заши един от най-красивите си голове в кариерата - 0:1. Асистенцията пък бе първа за ветерана от почти 10 години.

Домакините влязоха доста агресивно във второто полувреме, но въпреки че владееха повече топката, не успяваха да застрашат сериозно вратата на Андре Онана. "Червените дяволи" изчакваха шанс да нанесат втори удар.

Четвърт час преди края обаче аристократизмът им можеше да бъде наказан. Дълъг пас намери Якоб Бруун Ларсен на линията на засадата и датчанинът нахлу в наказателното поле с първото си докосване. Онана напусна голлинията си и с намесата си не позволи на нападателя да отправи удар, а след това Джони Еванс се хвърли самоотвержено пред Джей Родригес. 

"Винено-червените" бяха близо до изравняване и в 82-ата минута. Онана увисна при центриране от корнер, ала Сандер Берге не намери опразнената врата. До края Юнайтед удържа крехкия си аванс и се върна на победния път.

Бърнли - Манчестър Юнайтед 0:1

Голмайстори: 0:1 Бруно Фернандеш (45+1)

Бърнли: Трафорд,  Робъртс, Ал Дахил, Байер, Тейлър, Кълън, Браунхил, Гудмундсон, Рамзи, Колеошо, Амдуни

Манчестър Юнайтед: Онана, Регилон,  Еванс, Линдельоф, Далот, МакТоминей,  Каземиро, Мейбри, Фернандеш, Хойлунд, Рашфорд