След началото на сезон, в който изглежда почти нищо не се получаваше както трябва за Манчестър Юнайтед и Ерик тен Хаг, най-накрая дойде вечер, напомнила за отбора от миналата кампания. Отличен пълен дебют за Софиян Амрабат, победно завръщане на Мейсън Маунт, първи голове за сезона на Алехандро Гарначо и Антони Марсиал, четвърти за Каземиро, страхотно представяне от младоците Факундо Пелистри и Ханибал Меджбри и убедително 3:0 срещу Кристъл Палас на „Олд Трафорд“.

Да, това беше мач от Купата на лигата, но Тен Хаг изглеждаше като човек, който е издържал най-лошата буря от началото на сезона. Това беше втора поредна победа за червените дяволи в рамките на 4 дни. Началото беше колебливо, но важен беше успешният старт на защитата на трофея. Само след няколко дни – в събота от 17:00 часа, двата отбора отново се срещат в Театъра на мечтите, ала във Висшата лига. Тогава историята може да е много по-различна, тъй като съставите ще са други – във вторник вечер Юнайтед беше направил 7 промени спрямо предишния си двубой, а Палас 8. Тен Хаг обаче ще се тревожи за това по-късно: „Беше добра нощ, определено. Играхме на ниво и доминирахме в срещата. Има още много неща за вършене, но продължаваме напред“.

Юношата на Манчестър Юнайтед Дийн Хендерсън дебютира за Кристъл Палас на любимия стадион, но в 19-ата минута напусна с контузия. Той беше заменен от друг бивш страж на червените дяволи – Сам Джонстън, чиято първа задача беше да извади топката от мрежата. Играта на 20-кратните шампиони на Англия по крилата създаваше проблеми на орлите от самото начало, а именно Гарначо откри с изстрел от близка дистанция и хубава асистенция на Диого Дало.

Пелистри също участва в попадението и като цяло впечатли с подвижността си, като уругваецът пропусна златен шанс да удвои. В 27-ата минута обаче грешка нямаше – Маунт по перфектен начин центрира от корнер, Каземиро се измъкна от Джефри Шлуп и неспасяемо прати топката в мрежата с мощен удар с глава. Тен Хаг смени Маунт на почивката, а след това извади и Варан, за да могат те да получат заслужена почивка. Амрабат също напусна терена, но преди това в 55-ата минута имаше ключова роля за третия гол, при който Каземиро с елегантен пас намери Марсиал зад защитата, а французинът от малък ъгъл засече топката от движение и реализира.

Накъдето и да погледнеше Тен Хаг, имаше положителни неща. Хари Магуайър беше отличен и показа самочувствие. Андре Онана пък записа втора поредна суха мрежа и имаше няколко добри спасявания. Следва обаче втора част от сблъсъка между двата отбора в събота. А Рой Ходжсън е наясно какво да очаква: „Имаме няколко дни да ближем раните си и да се върнем тук, за да се представим по-добре. Съставите ще са различни, но съм сигурен, че няма да видим по-лош Ман Юнайтед от този“.

Материал на "Дейли мейл"