Аржентинският футболист на Манчестър Юнайтед Лисандро Мартинес ще бъде извън терените около два месеца след усложняването на предишна негова контузия.

Вече 16 различни футболисти на "червените дяволи" бяха контузени или болни от началото на сезона, а седем остават извън сметките за днешното домакинство срещу Кристъл Палас във Висшата лига.

Защитниците Люк Шоу, Тайрел Маласия, Серхио Регилон и Аарън Уан-Бисака са извън строя, както и Амад Диало, Коби Майну и Мартинес.

Аржентинският национал претърпя фрактура през април в четвъртфиналите на турнира Лига Европа срещу Севиля и се възстановяваше около два месеца, а сега го очаква подобен период, в който да се излекува напълно от проблема със същия крак.

"Стана ясно, че има проблем. Това е тъжно на първо място за него, но също така и за отбора, защото той не беше здрав на 100 процента. Той има голям принос за тима", заяви мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг и призна, че се притеснява за многото контузени в състава заради сгъстената програма.

"Много колеги също изтъгнаха това, както и аз. Просто натоварването на футболистите е прекалено голямо. Но нещата продължават така. Играчите просто не могат да поемат повече натоварване. Мисляу че това си личи в много състави в момента", каза още Тен Хаг.

Попитан за ситуацията с отстранения Джейдън Санчо, нидерланският специалист отговори: "Каквото казах, това е всичко."/БТА

Снимка: БГНЕС