Манчестър Юнайтед продължава с плачевното си представяне във Висшата лига, след като загуби с 0:1 от Кристъл Палас срещата от 7-ия кръг на първенството.

Единственият гол на стадион "Олд Трафорд" отбеляза Йоаким Андерсен в средата на първото полувреме. "Червените дяволи" заиграха по-добре чак след почивката, но това се оказа недостатъчно и въпреки усилията в атака, така и не се стигна до изравнителен гол.

Така 20-кратният шампион на Англия вече има 3 победи и цели 4 загуби от началото на сезона в лигата и е по-близо до зоната на изпадащите, отколкото до Топ 4. Юнайтед има едва 9 точки, с 6 повече от Борнемут, който е под чертата и на 9 пункта зад Астън Вила и Брайтън, които делят 4-та позиция, но могат да бъдат изпреварени от Тотнъм.

От своя страна "Орлите" събраха 11 т. и заемат 9-то място, точно над Юнайтед. В следващия кръг на "Олд Трафорд" гостува Брентфорд, докато Палас приема Нотингам. 


Ерик тен Хаг направи четири промени от последната победа на Юнайтед във Висшата лига – 1:0 над Бърнли. Дебютантът в първенството Софян Амрабат, Рафаел Варан, Мейсън Маунт и Факундо Пелистри започнаха от 1-ата минута. Новото попълнение Амрабат игра отляво на защитата. Именно на необичайната за него позиция той дебютира за "Червените дяволи" през седмицата, когато точно Кристъл Палас беше сразен с 3:0 на "Олд Трафорд" за Карабо Къп.

Маунт записа 45 минути в тази среща и се смяташе за достатъчно здрав, за да започне отново след проблеми с подколянното сухожилие. От своя страна Рой Ходжсън направи само една промяна от равенството 0:0 с Фулъм в последната среща на "Орлите" в шампионата. Жан-Филип Матета започна като единствен нападател на мястото на контузения Одсон Едуар.

Първото положение в мача беше за гостите. В 11-ата минута Йоаким Андерсен завъртя топката в наказателното поле, Марк Гехи засече силно с глава, но леко встрани от дясната греда. После Юнайтед пое инициативата и Расмус Хойлунд стреля силно към десния ъгъл на вратата, но ударът му беше избит малко пред голлинията от Тайрик Мичъл.

След това играта беше равностойна и в 22-ата минута Жан-Филип Матата изведе отлично Джефри Шлуп, който се опита да се отскубне сам срещу вратаря, но бранителите на домакините много бързо го догониха и блокираха.

180 секунди по-късно лондончани все пак поведоха. Еберичи Езе центрира от фаул на далечната греда, където Андерсен с фамозно изпълнение от въздуха не остави шансове на Андре Онана – 1:0!

Юнайтед веднага се хвърли в атаки и воле на Каземиро от дистанция излезе в аут. В 40-ата минута отново бразилецът имаше чудесен шанс да изравни резултата. Той засече с глава на близката греда центриране от корнер, но не насочи изстрела си прецизно и топката излезе в аут.

До края на полувремето Юнайтед натискаше, но така и не създаде 100%-во голово положение и "Орлите" се оттеглиха с гол аванс на почивката.

Началото на втората част беше като първата – "Червените дяволи" се опитваха да натиснат, но не създаваха опасности. Отново Каземиро се опита да вкара гол, този път с атрактивно ножично изпълнение, но топката излезе в аут. До този момент хората на Ерик тен Хаг не оползотворяваха добре и статичните положения.

В 56-ата минута Юнайтед рязко вдигна темпото и подкрепата от публиката не закъсня. След продължителна атака, Бруно Фернандеш отправи истински снаряд, но Сам Джонстън с чудесна намеса с една ръка изби. Малко по-късно вратарят с нова фантастична намеса отказа и Хойлунд, след като отрази ударът му в левия ъгъл.

След почти час игра Юнайтед, начело с Маркъс Рашфорд, поиска дузпа за игра с ръка на Джоел Уорд. Такава имаше, но съдиите решиха да не показват бялата точка, най-вероятно защото ръката не увеличи обема на тялото. И точно, когато Юнайтед беше на гребена на вълната, Палас можеше да удвои преднината си. В 63-ата минута Уил Хюз отправи истински снаряд, който Онана изби. От последвалия корнер Шлуп засече опасно с глава, но в аут.

В 70-ата минута Диого Далот центрира отлично и Мейсън Маунт засече с глава от отлична позиция, но в аут. До края Юнайтед натискаше, но така и не стигна до гол и загуби срещата.   

Манчестър Юн – Кристъл Палас 0:1

Голмайстор: 0:1 Андерсен (25)