Защитникът на Манчестър Юнайтед Тайрел Маласиа ще бъде отново на линия след около два месеца, твърди „Манчестър Ивнинг Нюз“. 

Бранителят не е играл през този сезон, след като се възстановява от операция на коляното, макар че от клуба не съобщават точно за каква травма става въпрос. 

Нидерландецът пристигна в отбора през лятото на 2022-а и записа 39 участия през първия си сезон, осигурявайки сериозна конкуренция на Люк Шоу и правейки доста добри мачове. 

Той  обаче е получил контузия, след която е продължил да играе, а от отбора са искали да се справят с проблема с инжекции. В един момент обаче, състоянието му се е влошило и това е наложило и операция. 

Маласиа бе известно време в родината си, но вече се е върнал в Англия, за да продължи рехабилитацията си, като се очаква да бъде на разположение за игра преди Нова Година. 

В момента той е един от 8-те контузени играчи в отбора, като Юнайтед спешно привлече Серхио Регилон, но освен испанеца, с травми са и други крайни бранители като Шоу и Уан-Бисака, което много скъсява опциите пред Ерик тен Хаг.